SKŁADNIKI:
- 4 jędrne zdrowe banany
- 1/2 szklanki startego świeżego miąższu kokosa (lub troszkę mniej wiórków kokosowych)
- 2 łyżki cukru
- 1 i 1/2 łyżki mąki
- jajko
- 2 łyżki sklarowanego masła
- BANANY PO TAJSKU Z KOKOSEM - sposób przygotowania: Świeżo starty miąższ kokosa lub wcześniej lekko namoczone w wodzie bądź mleku, a potem odciśnięte wiórki kokosowe starannie wymieszać z mąką, cukrem i rozkłóconym jajkiem. Banany dokładnie umyć, osuszyć, obrać ze skórki, przekroić w poprzek na połówki, a potem każdą połówkę wzdłuż na pół (w sumie na 16 kawałków). Kolejno obtaczać kawałki bananów w kokosowym cieście i smażyć na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron na rumiano. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz